Thursday, July 25, 2013

Zonnebrandcreme, wel of niet..

   't Is weer tijd voor 't smeerwerk. De zon schijnt op z'n krachtigst en voor je 't weet ben je verbrand en hangen de vellen eraan, dat is pijnlijk maar ook niet best voor de huid. Vrijwel iedereen grijpt dan naar de 'sunblockers' om dat te voorkomen en smeert er lustig op los, na iedere zwembeurt weer opnieuw.. En in de meeste gevallen lukt het zo enigszins om huidverbranding tegen te gaan, kleurstoffen zorgen ervoor dat de huid bruint. Al die crèmes filteren de hogere frequenties uit het zonlicht op UV niveau  die zo de huid niet bereiken/beïnvloeden. Daarmee is ook gesteld dat de Ultra Violette straling die de bruining van de huid veroorzaakt en oa vitamine D aanmaakt, niet door het lichaam wordt opgenomen. Zonlicht is onze krachtigste bron van vitamine D, we kunnen niet zonder. Zoals een tekort aan vitamine C scheurbuik kan veroorzaken zo zorgt een tekort aan vitamine D voor botontkalking en artrose..en nog wel een aantal aandoeningen...!  

   Een lichaam dat niet eerder of nauwelijks aan het zonlicht is 'blootgesteld' kan niet zonder bescherming zomaar een dag in de volle zon doorbrengen. Zelfs in de schaduw kunnen dan weerkaatsende stralen nog tot verbranding leiden. 



Om toch vitamine D van de zon op te kunnen nemen door de huid is het aan te bevelen om al vroeger in het seizoen (in Nederland kan dat vaak al best vanaf begin April), de huid bloot te stellen aan het zonlicht. Even met het shirt uit in het lentezonnetje, al is het maar 10 minuten per keer. Mocht het nog wat frisjes zijn op zo'n zonnige dag zorg dan wel dat je in beweging blijft en dat voor- of achterkant van het lichaam niet teveel afkoelen, want dan loop je de kans op een koutje..! Zo bouwt het lichaam aan een opperhuid die gewend raakt aan zonlicht en neem je tevens al flink wat op van de nuttige 'ingrediënten' die hierin aanwezig zijn. In het voorjaar is verbranding nog niet direct aan de orde ivm de lage stand van de zon en de langere weg van het licht door de atmosfeer, de 'zonnefactor' is nog laag.  Smeren is dus niet nodig maar wel voorzichtig blijven op het strand waar veel meer reflectie is.. en wind..!

 Een aftersun aanbrengen na een zonnige dag is wel aan te bevelen zodat de huid extra voedingsstoffen en koeling krijgt toegediend. 



Wanneer het lichaam zo is 'voorgebakken' in het voorjaar is de kans op zonnebrand verderop in het seizoen nagenoeg nihil. Pas op voor lichaamsdelen die niet zijn voorgebruind.. daar kan een beetje smeren geen kwaad. Denk bv aan kleine zwemkleding, topless of naturisme...

Wat voor voordelen levert dit nou op behalve dat je niet verbrandt..??? Nou, begin met het kostenplaatje wanneer je de hele zomer je familie moet insmeren, da's één. Naast de opname van Vitamine D bouwt het lichaam ook weerstand op tegen allerhande kwalen die vaak later in het seizoen of 's winters vóórkomen.  En, een heel belangrijke: al die vetten en oliën komen niet in het zwemwater terecht zodat geen milieuvervuiling optreedt en oa de oppervlaktespanning van het water niet wordt aangetast.


 Want wat is het effect van één druppel olie op het water..??? Die verspreidt zich over een groot oppervlak..! 

Er is een verschillende reactie tussen zoet- en zout water met olie.

 Zie het volgende filmpje, gemaakt door 'Henk Spenk'. (txs) waar te zien is dat olie drijft op zoet water, maar naar de bodem zinkt wanneer het zoutgehalte toeneemt..







Saturday, July 6, 2013

Limburg: Oost-Europa vs West-Europa..??


Een bijzondere ontwikkeling in Limburg waar het schaakspel om de Coffeeshops, de wietpas en het verbod op verkoop aan niet ingezetenen een interessante opstelling geeft als je het zo op de kaart neerzet. 

Maastricht in het (Z)Westen aan de Belgische grens en de 3 gemeenten Venlo, Roermond en Heerlen + agglomeratie aan de oostgrens met Duitsland.. 
De invoering van de wietpas was zelfs in Maastricht al vrij snel niet meer te handhaven maar het zgn 'ingezetenen criterium' bleef, en is daar nog steeds van kracht en er wordt zeer streng op gecontroleerd.. Een boel gedoe naar een idee van de Minister van V & J die het een groot succes noemt, maar waar de meningen nog al over verschillen. Van samenwerking tussen de gemeente en de lokale Coffeeshops is eigenlijk nooit sprake geweest en een goed plan is er ook nooit op tafel gekomen. Wel veel overlast op straat en tegenvallende omzet voor de middenstand door wegblijvende buitenlandse toeristen.. en veel boze Belgische buren die zich opwonden om deze vorm van discriminatie. Het liefst volgt het bestuur de lijn van de minister: een weg naar een totaal verbod op softdrugs.

De andere plaatsen aan de Duitse grens, Venlo, Roermond en Heerlen, waar niet nauwelijks op het 'ic' wordt gehandhaafd ondervinden veel minder of geen overlast en zij komen opnieuw met het voorstel om, niet alleen de handel in Marihuana te legaliseren maar ook de productie en verkoop te reguleren door aan de achterdeur zelf leverancier van 'Gemeentewiet' te gaan worden. Het voorstel dat aan de minister zal worden aangeboden lijkt gezien zijn standpunt weinig kans van slagen te hebben. "Het mag niet van de internationale verdragen". Punt uit. 

Waarom komen zij dan toch, net als vele andere gemeentes boven de rivieren met dit plan ??  En nu wordt het interessant want de kweek en consumptie is voor 'intern gebruik' en voorziet in een nationale behoefte en traditie sinds de Hippietijd. Het hoort erbij net als klompen. Waarom zou Brussel zich dan mogen bemoeien met een nationale aangelegenheid indien er alleen aan Nederlanders mag worden verkocht..? Hoewel in oost Limburg de Duitsers niet geweerd worden...

Door 'Roermond Dichtbij ' zijn er vragen gesteld aan de gemeente die met de volgende punten aankwam:

*1 Het voorstel dient de volksgezondheid ten goede te komen; 
*2 De overlast in de wijken dient ermee teruggedrongen te worden; 
*3 De coffeeshophouders dient een uitweg geboden te worden uit de criminele netwerken.
*4 De bescherming en normalisering van de coffeeshop als onderneming; 
*5 Een deel van de winst voor de coffeeshop dient ingezet te worden voor voorlichting ter   
ontmoediging van softdrugsgebruik; 
*6 De export dient te verminderen door de regulering van de cannabisteelt. 

Hoe zou aan deze punten kunnen worden voldaan? 

Wanneer de gebruiker nu wordt geadviseerd om geen tabak meer te mengen in zijn joint en om bv een verdamper of waterpijp te gebruiken dan is aan punten 1 en 5 al voldaan.. Verder kan er verwezen worden naar de medicinale werking van de plant en de vele studies die hebben aangetoond dat oa de bestanddelen THC en CBD's in de cannabis een geneeskrachtige werking hebben en vele ziekten kunnen bestrijden en zelfs genezen, waaronder kanker, aids, astma, Altzheimer, glaucoom, hoge bloeddruk, syndroom vanGilles de la Tourette, epilepsie, neurologische aandoeningen en nog veel en veel meer...
En als je dat afzet tegen een pakje sigaretten waar vetgedrukt opstaat dat 'het kanker veroorzaakt'.. kun je toch niet stuk wanneer je product vermeldt dat 'het kanker geneest'..!! Wanneer er geen tabak meer wordt vermengd zal ook het gebruik van cannabis afnemen omdat de behoefte aan nicotine er niet meer is..

Punt 2 vermeldt overlast. Straathandel wordt niet veroorzaakt door de shops, in tegendeel zelfs, die handel ontstaat pas wanneer er beperkingen aan de verkoop worden opgelegd. De overlast die zou kunnen ontstaan is: meer verkeer en eventueel foutparkeren, een groter aanbod van shops zal voor meer spreiding zorgen en indien de 5 grams limiet wordt afgeschaft dan wel verhoogd, zal dat ook van invloed zijn op de frequentie van de bezoeken.. 

Punt 3 gaat over de achterdeur. Het gedoogbeleid is er altijd alleen maar voor de voordeur geweest. De verkoop werd door de vingers gezien maar de bevoorrading en opslag bleef in de illegale sfeer. Coffeeshops worden gesloten wanneer ze meer dan een bepaalde handelsvoorraad in het perceel hebben, Wanneer er niet meer dan bv 1 kg aan wiet of hash aanwezig mag zijn, terwijl dat in sommige goedlopende zaken binnen een uur uitverkocht is, dan praat je over een bevoorrader die ieder uur met z'n handel over straat moet met alle risico's van dien. Dat kan nu door de gemeente zelf worden gestuurd.. De gegarandeerde kwaliteit en gecontroleerde THC waarden bieden de klant meer zekerheid terwijl aan verkoop en inkomstenbelasting flink verdiend kan worden..

Punt 4 wordt vanzelf opgelost zodra de gemeente zelf deel van het systeem uitmaakt.

Punt 6 wil de export verminderen en de teelt binnen de perken houden. Tja, dat is het gebied waar de zware jongens zich bezig houden, illegale praktijken met stroom aftappen en brandgevaar.. Wanneer we ons niets aantrekken van
Brussel, wat kunnen we dan doen met: Meer dan 10,000 ha. glastuinbouw in het Westland. Als we daar een jaar Cannabis zouden verbouwen, zou er geen zware schuldenlast meer op de schouders van de Nederlandse Staat rusten en hadden we zelfs een leuk spaarcentje over. Het zou de economie een geweldige impuls geven, de werkgelegenheid goed doen en het toerisme stimuleren. Niet alleen de bloem maar de gehele plant is bruikbaar om zijn uitermate sterk vezel. Henneptouw zal bekend in de oren klinken. Er kunnen zelfs huizen van de vezel worden gebouwd of er kan Biobrandstof van worden gemaakt...

~~~

Dit plan staat lijnrecht tegenover dat van Maastricht en past zeker niet in het plan van de minister die zijn voet dwars blijft zetten en geen oren heeft naar een positief coffeeshopbeleid. Ik krijg toch het idee dat de oppositie bereid is de strijd aan te gaan tegen zijn beleid en niet naar de pijpen van Brussel wil dansen. Onwillige coffeeshops kan hij met harde hand sluiten en boetes opleggen maar hoe gaat hij dat aanpakken met onwillige burgemeesters en een onwillig volk dat meer dan genoeg heeft van de zakkenvullende EU fraudeurs die NL de wet voorschrijven en er zelf beter van worden..??  Het lijkt in ieder geval een strijd te worden die gaat tussen Oost en West Limburg. Een Duits en een Belgisch grensgeschil in een Europese Unie waar de grenzen geacht worden geen belemmering te vormen. 

Als die burgemeesters nou allemaal een APV opstellen, want die macht hebben ze, waarin ze bepalen hoe zij zelf de softdrugspolitiek  aanpakken en dat doen in het belang van het volk en zo de minister 'overrulen', dan kunnen ze hun gang gaan..!!   De legalisering van de teelt, de handel en het gebruik zou in één klap alle onnodige toestanden oplossen. 

En Brussel bekijkt het maar..!

Friday, July 5, 2013

Roundup en GMO's. Het wordt nog steeds verkocht..We zijn er nog niet vanaf..

 Dit artikel lijkt geweerd uit de zoekmachines.. 

  Het zal niemand ontgaan zijn, het nieuws rond de producten van Monsanto, het genetisch gemanipuleerde voedsel en de bestrijdingsmiddelen die door die bedrijf worden geproduceerd. De wereldwijde acties tegen deze corporatie om hun producten uit de schappen te krijgen is op sommige plaatsen niet zonder succes gebleken, honderden hectaren met onnatuurlijke gewassen worden platgebrand, de import per direct gestaakt, menigten gingen uit protest de straat op. Veel producten waarin hun GMO's zijn verwerkt zijn door veel detaillisten in de ban gedaan en niet meer verkrijgbaar. Enkele gemeenten hebben besloten het onkruidbestrijdingsmiddel Roundup niet langer te gebruiken

 Dat is een verstandig besluit aangezien dit gif niet alleen het gras tussen de stoeptegels doodt maar het ook schade toebrengt aan 'derden'. Het is zeer zorgelijk te noemen dat de bijenpopulatie enorm is aangetast, er zijn gebieden waar vrijwel geen enkele bij meer voorkomt..!! En niet alleen in NL. Het is toch bedenkelijk wanneer de aanwezigheid van Glyfosaat  (het actieve element in Roundup) in de urine van mensen wordt waargenomen die niet direct in aanraking met het spul zijn geweest. 





"Uit een analyse uitgevoerd door het Medizinisches Labor Bremen van 182 urine stalen uit achttien Europese landen bleek dat bij gemiddeld 44% van de onderzochte stalen kwantificeerbare hoeveelheden glyfosaat aangetroffen werden. ( bij 5 op de 8 Nederlanders..!!)
Op 15 september 2011 nam de Tweede Kamer een motie aan om glyfosaat in Nederland te verbieden voor niet-commerciële doeleinden. Het verbod is uitgewerkt in het Actieplan Duurzame Gewasbescherming, dat in juli 2012 naar de kamer is gestuurd. Met ingang van 1 januari 2018 is Glyfosaat verboden voor particulier en niet-commercieel gebruik."
   
 Ik heb bij enkele tuincentra die ik de afgelopen weken heb bezocht geen Roundup meer in de schappen gezien, een goede zaak wanneer op de handhaving vooruit wordt gelopen indien het om een product gaat dat de gezondheid en de natuur ernstige schade toebrengt. 

 Voor particulieren is Roundup in sommige van de grootste bouwmarkten echter nog steeds verkrijgbaar.  Op Marktplaats is het aanbod zelfs gestegen !!  Gamma en Karwei blijven ondanks de grote gevaren die er aan dit gif kleven, het spul nog steeds verkopen omdat het een wettelijke goedkeuring heeft en er geen verplichting heerst om er al vóór 2018 mee te stoppen...

http://www.greenmedinfo.com/blog/roundup-weedkiller-linked-global-epidemic-fatal-kidney-disease


Jammer dat de besturen van deze bedrijven niet het zelf-initiatief nemen om, net als andere verkooppunten, vooruitlopend op de wetgeving, dit uitermate gevaarlijke spul uit hun winkels te bannen voor het te laat is.... Het is niet voor niets dat het verboden wordt..!



Ik hoop binnenkort in een update te kunnen melden dat ook zij het product uit de verkoop hebben gehaald. Het zou hen sieren.


Meer:






Naast bijen sterven ook kikkers en vleermuizen massaal uit.. 

killing-the-bees-and-its-worse-than-you-thought


Glyphosate-found-to-fuel-cancer-cell-growth-pose-carcinogenic-threat/



updates:



18 juli 2013 | gemeente rotterdam | nieuwsbericht
Rotterdam stopt met het gebruik van het onkruidbestrijdingsmiddel Roundup.
Het product bevat het werkzame bestandsdeel Glyfosaat. Het middel voldoet op dit moment aan de wettelijke normen maar mag vanaf 2018 landelijk niet meer gebruikt worden om onkruid te bestrijden. De gemeente Rotterdam heeft besloten hierop vooruit te lopen en het middel niet meer te gebruiken.
Proef
Het middel Roundup wordt veel gebruikt in de land- en tuinbouw. Het wordt op dit moment in Rotterdam alleen toegepast op moeilijk bereikbare verharde plekken. Rotterdam zal er alles aan doen om in het najaar, de start van het nieuwe bestrijdingsseizoen, een  verantwoorder alternatief  in te zetten. Er loopt dit jaar een proef met Ecostyle Ultima, waarvan de eerste uitkomsten hoopgevend zijn.