"VIS MEDICATRIX NATURAE"
All rights reserved

Sunday, February 17, 2013

Wat kunnen we nog eten/slikken..? Voeding, medicijnen en alternatief.

Het wordt steeds moeilijker voedsel te vinden dat geen bedreiging voor de gezondheid vormt. Buiten de ethische vraag of het slachten en eten van dieren al niet een reden zou moeten zijn om geen vlees of vis meer te consumeren komt nu ook de vraag of het ongezond is.. Het is niet alleen het lijden en de gruwelijke dierenmishandeling die een aanleiding zouden kunnen zijn om je af te vragen of het eten van deze producten onethisch en wellicht zelfs gevaarlijk is. En dan heb ik het niet over een graat in de keel...Vlees en vis bevatten veel bouwstoffen die ons lichaam ten goede komen, dat is het punt niet, nee. Het gaat om toegevoegde, chemische stoffen die in het vlees aanwezig zijn, zoals groeihormonen om het vee sneller slachtrijp te krijgen  (tijd is geld) maar ook antibiotica en ziektenbestrijders die die dieren krijgen ingespoten om voortijdig overlijden te voorkomen. Daarnaast komt nog eens een vaak lang transport naar de slachthuizen waar de stress van deze dieren huizenhoog oploopt en ergo als hormoon in het vlees is terug te vinden.. En dan is het nog maar de vraag of je krijgt wat je denkt dat het is (paardenvlees, karkas schraapsels, fraude, hygiënische omstandigheden).  Hoe meer je er van eet hoe groter de kans dat de binnengekregen hoeveelheden schade gaan aanrichten.

 Wereldwijd het meest geconsumeerd is toch wel vis. En ook daar ontkomen we niet aan ongewenste ingrediënten. De zeeën en oceanen zijn verworden tot het riool van de mensheid, uit het oog uit het zicht. Maar al die geloosde troep komt in een diversiteit weer terug naar de vervuiler. Steeds vaker wordt er in de maag en ingewanden van de grotere zeedieren een enorme hoeveelheid, onverteerbare plastics gevonden. De zwaardere metalen, vooral kwik, komen in steeds hogere percentages voor in het visweefsel. Na consumptie slaan deze ziekteverwekkende stoffen zich op in het menselijk lichaam, en daar kom je niet zo gemakkelijk meer vanaf...

Vegetarisch gaan lijkt dan een gezonde optie. Maar hoeveel dáárvan is eveneens ongezond..??? 

Net als bij dieren gaat ook hier op: hoe meer hoe beter, kwantiteit vóór kwaliteit. Insecticiden en pesticiden worden in grote hoeveelheden ingezet. 

"Een nadeel van insecticiden is dat ze vrijwel altijd zeer aselectief zijn: niet alleen het gewenste schadelijke insect wordt gedood, maar ook alle andere die ermee in contact komen. Ook zijn veel insecticiden potentieel gevaarlijk voor andere dieren dan insecten en voor de mens. Naast hun directe toxiciteit kan een aantal insecticiden ook cumuleren in het vetweefsel waar het tientallen jaren in aanwezig blijft. Ook in de natuur worden deze stoffen nauwelijks afgebroken.." (Wiki)

Met dank aan foodnews

Ja natuurlijk krijg je zo een grotere oogst en een navenante hogere winst maar het komt de volksgezondheid niet ten goede, alleen de portemonnee van de producenten..

Het moge duidelijk zijn dat al deze onnatuurlijke giffen onze gezondheid nadelig beïnvloeden en ziektes veroorzaken. Maar daar zijn medicijnen voor toch..?? Ja, ware het niet dat deze chemische preparaten als middel erger zijn dan de kwaal. Ze camoufleren de oorspronkelijke aandoening zonder hem daadwerkelijk te bestrijden (paracetamol tegen allerlei pijnen en pijntjes) en veroorzaken zelfs kwalijke bijverschijnselen die op hun beurt weer medicatie vereisen. Ja, u zit nu in de vicieuze cirkel en ook daar kom je niet meer zo gemakkelijk vanaf..

In vroeger tijden werd van natuurlijke ingrediënten een geneesmiddel gebrouwen uit de kruidentuin, goedkoop en effectief. 

Goedkoop en effectief.. 
..tja, daar heeft de pharma geen boodschap aan. Voor de omzet is het toch beter wanneer de patiënt langdurig de, liefst wat duurdere, voorgeschreven medicatie gebruikt. Al die bijverschijnselen bieden weer werkgelegenheid aan doktoren, laboratoria en ziekenhuizen. Het is big business waar zeer veel geld in omgaat/opgaat. Hoge ziektekostenverzekeringen, hoog eigen risico, behandelingen UIT het basispakket.. voelt u het niet in de knip..? 

Oppositie vanuit de alternatieve hoek wordt absoluut niet gewaardeerd en zelfs op allerlei wijzen tegengewerkt. Om te 'bewijzen' dat de wetenschap 'gelijk' heeft deinst men niet er niet voor terug om rapporten en laboratoriumgegevens te vervalsen, hoeveel reguliere artsen zijn inmiddels al betrokken bij deze frauduleuze handelingen..?  Waarom gaan ze (overheden) de strijd aan met voorstanders van medicinale marihuana, waarom willen ze niet dat alternatieve mogelijkheden worden geprevaleerd boven hun voorschrift...??? Natuurlijk willen ze niet dat iedereen een wietplantje thuis heeft staan om zijn eigen kruiden te groeien, niet omdat het zo'n gevaarlijke en verslavende drug zou zijn, wel nee, het is een veel te goedkoop en ook nog eens zeer effectief medicijn tegen veel allerlei alledaagse- maar ook serieuze aandoeningen. Ook van de Kurkumaplant of rauwe geperste knoflook heeft men liever niet dat u de genezende krachten kent, publicaties over medicinale kruiden worden het liefst in de kiem gesmoord en afgedaan als gevaarlijk of inefficiënt.

 

Natuurlijk kunt u nog steeds zonder problemen beschikken over alcohol of tabak.

Gezondheid..

Op dit blog:

No comments: