"VIS MEDICATRIX NATURAE"
All rights reserved

Friday, September 6, 2019

De erfenis van Opstelten.

Door Bert E. Spoor de Rave

  Hij is al een aantal jaren van het strijdtoneel in de 2e kamer verdwenen, oneervol ten onder gegaan aan een bonnetjesaffaire, vnl door het halsstarrig volharden in de ontkenning ervan, wat hem achteraf tot aperte leugenaar profileerde. Ivo Opstelten. Zijn kompaan in deze casus, vooral bekend maar meer berucht geworden om diens Teevendeals... werd in de val meegesleurd, later kwamen ook de fraude en de aanpassingen in rapporten van het WODC door Opstelten aan het licht. Met name de rapporten van onderzoeken waar het ging om Cannabisgerelateerde feiten. Om er een paar te noemen: sociale effecten op de samenleving, verslavingsfactor, deelnemen aan het verkeer onder invloed, overlast, agressie en 'last but not least' het medicinale gebruik.

  Het gedoe rond de bonnetjes en de lucratieve deals die met 'de onderwereld' werden gesloten en de geheimhouding hieromheen tonen aan dat het om een boel geld draait. Een hééleboel geld. En dat is een motief..

  Frauderen, sjoemelen, witwassen.. het is niet alleen van deze tijd, dus dat is niets nieuws onder de zon, maar wat zijn nú de gevolgen, met name voor de wetgeving en handhaving rond het gebruik, de teelt en verkoop van Cannabisprodukten. 




  Waar Nederland een voorloper was met betrekking tot het tolereren van het recreatieve gebruik van Cannabis/Marihuana sinds de jaren '60, zijn de kaarten tegenwoordig anders geschud, vooral na het steeds populairder worden van Cannabis-oliën als CBD en THC in hun medische toepassingen...

  Is de omzet van recreatieve wiet al een business van vele tientallen miljoenen per transactie..  dan is de medicinale sector nog 'ns goed voor een veelvoud daarvan.

  Het legaliseren wil maar niet lukken in Nederland, het gedogen ook niet..  want steeds meer mensen willen hun medicijn thuis kweken, op zolder of in de tuin ! Op een veilige, gekeurde verantwoorde manier, zonder overlast voor derden,  voor een fractie van de prijs  die ze ervoor in de coffeeshop of apotheek moeten neertellen. En dat mag niet.

  Toenmalig minister Opstelten van Veiligheid en Justitie had, om te bewijzen dat hij gelijk had v.w.b. alle nadelen en gevaren van Marihuana, het W.O.D.C. de opdracht gegeven hiernaar een onderzoek te doen en dat aan hem te rapporteren. Aldus geschiedde.. maar de uitkomst stemde Ivo grimmig. 

  Cannabis bleek geen verslavende werking te hebben, i.i.g. vele malen minder dan nicotine.. gevaarlijk rijgedrag is niet waargenomen, wel een toegenomen voorzichtigheid met een lagere snelheid, maar net als bij medicijngebruik werd er een advies aan gebonden niet te rijden tot 2 uren ná het laatste gebruik. In vergelijk met alcohol staat cannabis onderaan als het gaat om agressie en vechtpartijen. Er heerst eerder een gemoedelijke lacherige sfeer.. iemand met 'een hijs teveel' valt gewoon in slaap en wordt zonder bijwerkingen fris weer wakker, geen kater, hoofdpijn of braken. Als enig nadeel werd gemeld dat sommige soorten een pittig aroma konden verspreiden soms met 'stank' aangeduid. 

  Of je nu voor- of tegenstander van Cannabis bent, het valt niet te ontkennen dat er een hetze gaande is tegen het gebruik van een plant waarvan al duizenden jaren bekend is dat het genezende eigenschappen heeft. Er is een parallel zichtbaar met de drooglegging  in de USA tijdens de jaren 20 van de vorige eeuw. Het gebruik van alcohol werd gedoogd maar productie en verkoop werden verboden.  Dus ontstond er een zwarte markt, georganiseerde criminaliteit en illegale productie, witwassen ..  en een select gezelschap dat daar schathemeltjerijk mee is geworden. 

  In maar liefst 7 steden is Opstelten burgemeester geweest, bij elkaar ruim 30 jaren als vader der burgers eer hij de overstap maakte (of eigenlijk zelf creëerde) naar het politieke toneel in Den Haag.  Zijn 'vriendendienst' aan Rutte, in zijn functie als informateur, maakte de weg vrij naar het ministerschap op het departement van V&J  in Rutte 1.

 Wikipedia
 Op 7 oktober 2010 bood hij (Opstelten)zijn eindverslag aan de koningin aan, waarin hij adviseerde beoogd premier Mark Rutte te benoemen tot formateur van het kabinet bestaande uit VVD en CDA. Opstelten werd in het kabinet-Rutte I minister van Veiligheid en Justitie en was onder meer verantwoordelijk voor de invoering van een nationale politie.
 Als burgemeester van Rotterdam (1999-2008) had hij al met de botte bijl ingehakt op het coffeeshopbestand en bedacht hij 't afstandscriterium mbt  scholen in de directe omgeving. Hij was als minister (2010-2015) ook de bedenker van de 5 gram/per klant verkooplimiet, handelsvoorraad van 500 gr en de wietpas.  Maar de achterdeur bleef illegaal.... (om financieel technische redenen).  

  De sluiting van de vele coffeeshops en de rap stijgende prijzen aan de balie kwamen met bijwerkingen in de vorm van toenemende straathandel en een toename van thuiskwekers. Het gedoogbeleid aan de achterdeur betrof nu ook particulieren en dat ging via nieuwe normen met als max. 5 planten per kweek, strengere wetgeving rond kweekruimte en brandveiligheid. Een vaste norm lijkt niet te bestaan, in de ene gemeente worden 2 planten uit een tuin geruimd waar in een andere gemeente een thuiskweker 40 plantjes mag hebben, dit is willekeur.. 

  Nu kreeg de minister vrijwel tegelijkertijd te maken met een 'nieuw' fenomeen, nl. het medicinale gebruik van Cannabis in de vorm van CBD- en THC druppels, in de volksmond wietolie genoemd.  De populariteit en de explosief groeiende groep medicinale gebruikers zorgde voor een zeer grote productvraag. Er ontstond een 'oliecrisis'.... niet alleen in Nederland trouwens, waar Nol van Schaik en Wernard Bruining de pioniers waren, maar wereldwijde erkenning en legalisering van Medicinale Marihuana..!

  Gesterkt door de steun van Mark Rutte, die Canna letterlijk 'Troep' noemde, wilde Opstelten zijn gelijk bevestigd zien door een grondig onderzoek van het WODC naar de schadelijke invloeden van Marihuana/Cannabis/Hennep. Maar dat pakte totaal anders uit dan gedacht.! Het WODC kwam met positieve bevindingen die lijnrecht tegenover de wens van de bewindvoerder stonden. Op welke manier de onderzoekers werd 'verzocht' hun resultaten te herzien geeft te raden.. wellicht onder enige druk.

  Met de gewijzigde eindresultaten op tafel had Opstelten 'de bewijzen' in handen dat het gebruik ervan zeer schadelijk was en allerlei gevolgen had.  De wetgeving werd vervolgens aangescherpt en uitgevoerd, het gedoogbeleid ondermijnd en gebruikers (recreatief of medicinaal) het thuiskweken onmogelijk gemaakt en worden plantjes in beslag genomen, growshops werden gesloten en gezinnen uit hun huis gezet. En dat alles met inachtneming van wetten die gebaseerd zijn op vervalste rapporten. (Maar in de tussentijd is de staat wel bezig met de zgn wietproef om de resultaten te testen wanneer de overheid zelf de productie in handen neemt....Inmiddels bekend als Staatswiet, niet ieder is hier van gecharmeerd..)

  De fraude werd ontdekt en het was exit Opstelten. 
Maar de wetten en handhaving zijn nog steeds van kracht; er heeft nooit een herziening plaatsgevonden, er is nooit iets teruggedraaid. Waarom niet...?????

Wiki: Op 9 maart 2015 trad Opstelten af, evenals staatssecretaris Fred Teeven, nadat bekend werd dat Opstelten de Tweede Kamer onjuist had geïnformeerd over een overeenkomst in 2001 van het Openbaar Ministerie met crimineel Cees H, de zogenaamde 'bonnetjesaffaire' in de Teevendeal. Teeven was in die tijd als officier van justitie betrokken bij deze overeenkomst.[3]
Daags na zijn ontslag zei hij in een interview over wapenhandel: "de draad is opgepakt door politie, door OM (...) om erbovenop te zitten". In werkelijkheid had hij in stilte twee maanden eerder het landelijk platform vuurwapens opgeheven.[4]
In 2017 kwam hij opnieuw in opspraak toen bleek dat hij tijdens zijn ministerschap onderzoeksresultaten van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) gemanipuleerd had ('sturing' had gegeven) om deze beter te laten passen bij zijn eigen politieke beleid.[5]
   Dat de heer Opstelten het vaker niet zo nauw nam met de geldende normen en waarden bleek  onlangs toen naar buiten kwam dat hij zich  met het proces van Wilders zou hebben bemoeid.. 

  Voor die tijd (2014) had hij ook nog de jacht geopend op Johan van Laarhoven, gepensioneerd ex-coffeeshophouder met zijn vrouw woonachtig in Thailand, op verdenking van witwassen. De Thaise overheid kreeg een verzoek een onderzoek in te stellen wat resulteerde tot een levenslange gevangenisstraf voor van Laarhoven. Minister Grapperhaus is onlangs voor overleg naar Bangkok afgereisd om daar te fout recht te herstellen.. dit onder druk van de Ombudsman.


  Het is te hopen dat minister Grapperhaus' missie succesvol was en de familie van Laarhoven spoedig naar Nederland komt, laat dit de voorzet zijn om andere misstanden die door het ingrijpen van Opstelten zijn ontstaan terug te draaien of zoveel mogelijk te herstellen. 

  De farmacie zal niet ingenomen zijn met een legalisering/erkenning van Cannabis als medicijn, in de VS zijn er ramingen dat de pillendraaiers een verlies tegemoet kunnen zien van vele miljarden. Waar Opstelten zich altijd beriep op Europese regelgeving en wetten uit Brussel en hij pertinent weigerde iets toe te geven aan zijn beleid, is het tijd die leugens terzijde te schuiven, Luxemburg lijkt daar geen moeite met legaliseren te hebben en gaat zelf bepalen wat het wil... Samenwerken in EU verband OK, maar Brussel maakt hier niet de dienst uit. Het aantal recreatieve wietgebruikers wordt in Nederland geschat tussen de 500.000 en 1 miljoen. Van het aantal medicinaal gebruikers durf ik geen cijfers te geven, maar zal beslist in de honderduizenden lopen.., een groot deel hiervan gebruikt olie. Ook hier geldt: niet ieder durft er voor uit te komen. 

  De druk vanuit de samenleving wordt ook steeds groter, patiëntenverklaringen, getuigenissen van artsen, wetenschappelijke bewijzen, genezing daar waar de reguliere geneeskunde faalde.. de werking valt niet meer te ontkennen, maar nog steeds ontbreek Cannabis op de lijst van erkende medicijnen, weigeren nog steeds artsen het voor te schrijven en vertikken zorgverzekeraars voorgeschreven recepten te vergoeden, laat staan het middel in een basispakket op te nemen. En dat allemaal omdat Ivo Opstelten ons allen 'onjuist heeft geïnformeerd' en zijn wetgeving baseerde op zijn vervalste rapporten. Die wetten zijn nog steeds van kracht hetgeen toch indruist tegen elk gevoel van rechtvaardigheid. Alle hoop is nu gericht en gevestigd op Ferd Grapperhaus die in de positie verkeert het roer radicaal om te gooien en recht te zetten wat Opstelten scheef heeft neergezet. Het zou hem sieren indien hij het lef toont stappen ter rectificatie te zetten, we moeten af van de erfenis van Ivo Opstelten. De erfenis van Mark Rutte is een ander verhaal....




Zie ook: https://bert-firebert.blogspot.com/2014/09/meest-effectieve-medicijn-wordt.html


No comments: