"VIS MEDICATRIX NATURAE"
All rights reserved

Tuesday, September 16, 2014

Meest effectieve medicijn wordt geboycot.. winst en belangenverstrengeling.

   Waarom probeert de overheid een van de krachtigste en meest effectieve genezende planten te weren en zelfs te vuur en te zwaard te bestrijden om te voorkomen dat dit kruid medicinaal en recreatief wordt ingezet tegen een scala van kwalen en aandoeningen..??? Het is onomstotelijk bewezen en vastgelegd dat de Cannabisplant, waar het in dit geval om gaat, doeltreffend en zeer succesvol kan worden ingezet bij zo'n 700 ziektebeelden, waaronder niet de minsten. Om er een paar te noemen: 

ADHD, Aids, ALS, Alzheimer, Diabetes, Epilepsie, Kanker, Parkingson, Beroerte, Tourette.....(meer info op deze site: healing-power-of-marijuana )

  Het wordt neergezet als een gevaarlijke drug die zeer verslavend werkt en vele slachtoffers zou maken met alle gevolgen van dien... Dit staat lijnrecht tegenover de bevindingen van landen waar het gebruik is gelegaliseerd en waar de cijfers duidelijk aangeven dat vandalisme, agressie en misdaad zijn gedaald, waar zelfs het gebruik van harddrugs zou zijn verminderd. Dat heeft alles te maken met het makkelijker verkrijgbaar zijn, maar zeker ook door de veel lagere prijs nu dealers en tussenpersonen er geen extra winst meer opleggen.

  De vastgestelde positieve- en genezende werking van oa de stoffen THC en CBD's in de Marihuanaplant zijn dusdanig effectief dat een groot deel van de huidige voorgeschreven 'reguliere medicatie' van het nachtkastje zou kunnen verdwijnen. Dat komt vnl door de veelzijdigheid van de plant, ipv bijwerkingen te veroorzaken, (lees de bijsluiter van Uw medicijn ..), herstelt dit kruid het lichaam, bouwt het natuurlijke weerstand op en bestrijdt het met succes ziekmakende indringers. (ik mag ook graag Knoflook, Ui en Kurkuma noemen).


  In de natuur is er in principe tegen iedere kwaal een kruid opgewassen maar de moderne geneeskunde kiest er voor om van het gevarieerde natuurlijke aanbod alleen dát te extraheren en te distilleren waarvan men denkt dat het effectief en nuttig is. Een medicijn hiervan gemaakt kan dus veel geconcentreerder en krachtiger zijn dan de natuurlijke variant ervan, maar mist wellicht andere ingrediënten die voor de juiste werking onontbeerlijk zijn. In sommige gevallen is het behoorlijk gelukt, maar vaker treden er toch afwijkingen op in genezingsproces, bekend als 'bijwerkingen'. En dat vraagt dan op zijn beurt weer om een behandeling, vrijwel altijd in de vorm van een toegevoegd medicijn. En..., dat kan dan óók weer tot complicaties of klachten 'lijden'. Zo draai je langzaam maar zeker naar het middelpunt van de vortex met een cocktail aan pillen op het nachtkastje.. En beter worden..?? Ho maar !!

  Het toevoegen van 'Medicinaal' aan Marihuana is geen vergissing, dat staat er om een reden, om 700+ redenen. Gelukkig lijkt er een wereldwijde  tendens gaande om in ieder geval het Medicinale gebruik ervan te legaliseren. Dit stuit op verzet, veel verzet. Want er staan belangen op het spel, flink wat belangen. Indien mondiaal werd overgegaan naar een behandelwijze gebaseerd op het gebruik van de Cannabisplant als medicijn, zou dat een kapitale dreun zijn voor de Farmaceutische industrieën. Het is een miljarden-business met al z'n 'nevenfuncties', ..afspraken, smeergelden en bonussen meegerekend zelfs een biljardenzaak. Het zou een reactie doorgeven aan het verplegend personeel, aan artsen, specialisten en apothekers, aan behandelwijzen en nazorg. Pijnstillers, bloeddrukverlagers, slaappillen, om er maar een paar te noemen, kunnen vervangen worden door een paar CBD-druppels, een verdamper of simpelweg door een pure hit op de waterpijp of in een vloeitje..  Nu is het al een hele kunst om een arts te vinden die Cannabis zal voorschrijven bij minder ernstige aandoeningen. Die zegt niet zomaar tegen een patiënt: "Burn een joint als je niet kunt slapen.."  En zelfs dan is er geen verzekering die dit recept zal vergoeden, ook niet bij ernstiger ziektes. De meeste kans om het voorgeschreven te krijgen is wanneer je terminaal ziek bent en je er niet zo veel meer aan hebt. Dan ineens blijkt het baat te hebben om het lijden te verzachten, dan pas.... ??

  Uit eigen ervaring kan ik verklaren dat ik geen medicinale marihuana van de huisarts krijg voorgeschreven om de bloeddruk te verlagen, om de pijn van verschoven wervels te dempen, om de nieren te ondersteunen of om m'n diabetes te bestrijden. Ik ben gestopt met het slikken van pijnstillers en bd-verlagers. Ik maak geen gebruik van andere medicatie die ik nodig zou hebben om gezond te blijven. Wel neem ik regelmatig CBD druppels en pure wiet. Ik voel me prima..

  Anderen hebben de zelfde ervaringen en krijgen eveneens geen steun of inwilliging van een verzoek tot behandeling met- en vergoeding van medicinale marihuana. Dit ondanks juridische bijstand en doktersattest..

  Een heilzaam geneesmiddel dat als onkruid in de tuin kan groeien met niet meer kosten dan een scheutje Pocon, is de doorn in de pels van de belanghebbenden. Daar verdienen ze niets op. Dat plan kan dan ook op gedegen tegenstand rekenen. Zieke mensen zorgen voor omzet en winst, gezonde mensen kosten geld omdat ze langer van een pensioen leven en 'niet bijdragen aan de maatschappij'.. Ja, die 'kosten duur'.  
  Zodra er een monopolie is en er patenten zijn getekend zal er waarschijnlijk een door de overheid gereguleerde distributie plaatsvinden die aan allerlei absurde normen en eisen zal moeten voldoen, en zeker niet voor iedereen beschikbaar zal zijn. Door GMO invloeden zullen op den duur de genezende werkingen van de plant verminderen of teniet gedaan zijn.

  Er zijn reële plannen om de plant te gaan kweken in Groningen,
http://www.bnr.nl/nieuws/373226-1407/wietteelt-als-de-economische-redding-voor-oost-groningen

  Ook andere gemeenten zijn er voor in om zowel in de medicinale als in de recreatieve behoefte te voorzien door eigen gecontroleerde kweek...


  Wie gaat hen stoppen..??? Wie gaat ons stoppen..???

Deze medicinale plant moet ter beschikking komen van een ieder die dat nodig heeft en door de zorgverzekering in het pakket van 'te vergoeden medicijnen' worden opgenomen. Gezien de lage productiekosten zou dit voor de verzekeringsmaatschappijen juist aantrekkelijker moeten zijn, zeker wanneer je dit afzet tegen de kostbare behandelingen met bv chemotherapie  en bestralingen.
Maar tot op heden is er alleen maar weerstand en tegenwerking vanuit de politiek en de medische hoek. Dat zal moeten veranderen, bij Opstelten beginnen lijkt mij....

No comments: